26 Şubat 2012 Pazar

Anti-Ermenist Salaklar ve Tohumuna Duyarlılar

Ne kadar hoş. Yaratıcılıktan uzak ırkçıların ve soft ırkçı olan milliyetçilerin hezeyanları ve ad hominemleri olmasa bize de yazacak konu kalmayacak.

Öncelikle şunu belirtelim: Hocalı'da olanlar katliamdır, 613 sivil katledilmiştir ve bölgede etnik temizlik amaçlanmıştır, bunu inkar edemeyiz. Kendi adıma lanetliyorum. Bu hakkı da, dünyada katliama uğramış tüm halkların üzüntüsünü paylaşmaya çalışan ve egemen güçleri lanetleyen biri olmaktan, yani tutarlılığımdan aldığımı düşünüyorum.

Ancak, kazın ayağı bundan ibaret değil. Taksim'i, Beşiktaş'ı, Şişli'yi, yani İstanbul'un dört bir yanını "Ermeni yalanına sessiz kalma" yazan posterlerle dolduran ve her köşede broşür dağıtan, "Hepimiz Hocalı'lıyız, Hepimiz Mehmet'iz" başlıklı siteler açan, sözlüklere "Hrant Dink için Ermeni olan Ermeniciler bakalım ölen Türk olunca Hocalı'lı olabilecek mi?", "Asıl soykırım budur, bunu kınayın" yazanların niyetleri başka. Niyet okuması yapmıyorum, nefret söylemlerinden bu anlaşılıyor zaten.

Öncelikle, bu odunların anlamadığı şey şu; Biz milliyetçilik karşıtları soykırım ve katliam yapan güçleri, ırklarıyla özdeşleştirmeyiz. "Yahudileri Almanlar katletti" demeyiz örneğin, "Naziler katletti" deriz. 1915'te Ermenileri Türkler katletti demeyiz, İttihatçi subaylar yaptı deriz, Dersim katliamı için de tek parti diktatörlüğünü suçlarız, "Türkler kasaptır" demeyiz. Hocalı katliamı da, Rus birliklerinin desteğindeki Ermeni kuvvetler tarafından gerçekleştirilmiştir. Şimdi sen bir organizasyon düzenliyorsun, "Ermeni yalanına sessiz kalma" gibi bir genellemeci, ırkçı slogan yazıyorsun. İkincisi, Türkiye tarihine altın harflerle yazılacak güzide "Hepimiz Ermeniyiz" sloganına karşı tavır aldığını "Hepimiz Hocalılıyız" sloganıyla vurguluyorsun. Aynı yıllarda olmuş Bakü katliamını, Maragha katliamını ağzına almıyorsun. Dersim, Halepçe, Zilan katliamları senin için hiçtir, Ermeni soykırımı zaten yalandır. Sen cahilsin, Fransa parlamentosu Ermeni soykırımını kabul etmese, Hocalı soykırımından haberin bile olmayacaktı, ilkel şartlı reflekslerle hareket ediyorsun. Senin organizasyonunda benim işim ne?

Nitekim beklenen oldu, Taksim'deki protestoda düşünülebilecek en ırkçı pankartlar açıldı. "Türkiye dar geliyor, bugün Taksim yarın Erivan. Bir gece ansızın gelebiliriz." yazılı MHP pankartlarından tutun, yine kimin kimi düzdüğü üzerinden dünya görüşünü şekillendiren insanların pörtlemelerine, "Bozkurt Ogün, Bozkurt Çatlı", "Ermeni piçlerinden intikamımız büyük olacak" sloganlarına kadar çok sayıda faşist söylemlere ve görsellere tanık olduk. Bu basit bir soykırım anma etkinliği miydi, bir Ermenofobi kesiti miydi?

Kimseyle hümanizm yarıştıracak vaktim yok. Oradakilerin katliamın kendisine değil, öldürülenlerin "kardeş", öldürenlerin "Ermeni" oluşuna tepkili olduğu açıktı. Daha en başından bu organizasyonun, Hocalı katliamını anmak ve sorumlularının yakalanmasına yönelik masum bir istekten ibaret olmadığı, Ermeni nefreti üzerine kurulduğu açıktı. Hatta bir tespitte bulunayım milliyetçi arkadaşım, Hocalı katliamına bilinçaltınızda seviniyorsunuz ki Ermenilere karşı bitmeyen nefretinizin bir gün için bile olsa haklı bir nedeni olduğunu kendinize kanıtlamış olun. Dün Ruanda'da olanlar, Türkiye'de sivil Kürtlere yönelik kontr-gerilla katliamları, aynı şekilde bugün Kolombiya'da sivil halka karşı uygulanan paramiliter katliamlar, sizi aynı şekilde yaralıyor mu örneğin? İnsan biraz tutarlı olmalı.

Ben içtenlikle Hocalı katliamının sorumlularının tespit edilmesini gönülden isterim ve bu zihniyetin ortadan kalkması adına halkların ellerinden geleni yapması en büyük temennimdir, birey olarak da üzerime düşeni yapmaya hazırım. Bugün Taksim'de olmayışımın nedeni "Hocalılıyım" demekten çekindiğim veya bu katliamı kınamadığım için değil, bir yas gününde bile nefret söylemlerinde bulunmayı başarabilen, ortadan kaldırılmasını istediğim zihniyetin parçası olan bu odun kafalı güruhla yan yana gelmeyi midem kaldırmayacağı içindir. İnsanlık suçuna ortak olamam, kusura bakılmasın.

8 yorum:

  1. Bunu yazan arkadaş DAR GELİYOR ve BUGÜN TAKSİM YARIN ERİVAN,BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ söylemlerini hangi parti söylemiş onu bi öğrenirse kendisi için çok iyi olur...

    YanıtlaSil
  2. Yazımda da yazdım MHP olduğunu, okumamışsınız tam olarak sanırım, veya anlamadınız. Link de vereyim: http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/422305_340419382668993_326207560756842_1025080_1695694565_n.jpg

    Ayrıca bunu hangi partinin söylediğinin önemi var mı? MHP'lilerin eli kanlıdır, ona göre konuşursam benim için iyi olur tehdidi mi bu?

    YanıtlaSil
  3. Ey yazar oldugunu sanan Adem evladi. Sen icten pazarlikli bir sahtekarsin. Sen bir ermeni milliyetcisisin. Bunu itiraf et. Adaletten hic konusma. Sende adalet olamaz. Cunki milliyetci ermeni gozlukleriyle bakiyosun olaylara. Hic adil degilsin. Yazin da cok degersiz.

    YanıtlaSil
  4. Irkçı zihniyet bize milliyetçilik biçmiş ve kendisinde yazdıklarımızın değerini ölçecek meziyeti bulmuş ya, bize karada ölüm yok. Sağolun hocam :)

    YanıtlaSil
  5. KARAMURAT AKINCI6 Mart 2012 06:24

    sen önce git kanını test ettir hatta bu testi git de ait olduğun yerde ermenistanda yaptır

    YanıtlaSil
  6. Kan testiyle ırkın belli olmayacağını bilmediğiniz kadar cahil olduğunuzu iddia edemezsiniz :(

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık dost.

    YanıtlaSil
  8. Yazılarını özledim dost, kolay gelsin.

    YanıtlaSil